zaterdag 14 mei 2011

Making the city Projectplan

1.Titel
Vrijheid van het water.

2. Idee
Het kanaal is niet zomaar een watertje. Het is een verbinding die nu niet gezien word. Het symboliseert onbekende en nieuwe kansen.

3. Analyse
Het havengebied is vervuild en verwaarloosd. De bewoners zijn niet blij met hun verpauperde wijk, maar voelen zich wel thuis in hun eigen huis. Wat ze niet weten of ervaren is dat ze langs een prachtig kanaal wonen dat verbonden is met meerdere kanalen en waters als de Biesbos, de Maas en zo heel de wereld. Door deze on-ontdekte uitweg te benadrukken laat ik nieuwe kansen zien. Ik wil laten zien dat je door los te laten en te onderenemen verder kan komen.

4. Beeldendplan
Het idee speelt met vrijheid en water. Kansen zien en kansen pakken. Water zorgt voor vrijheid en onafhankelijkheid. Helaas is dit watergebied verwaarloosd en vervuild. De wijk is een doren in het oog van de bewoners. Hun huis is hun thuis, hun paradijs. Er heerst een algemeen ontevredenheidsgevoel dat niet doorbroken word omdat de bewoners zich vastklampen aan hun veilige thuis omgeving daar blijven en niet meer verder kijken.

Door niet vast te klampen aan je veilige thuis, maar eerlijk te kijken naar wat je hebt en wil kun je je eigen ontevredenheidsgevoel door breken.

De wijk staat symbool voor het ontevredenheidsgevoel.
Het kanaal staat symbool voor de niet gepakte- onopgemerkte kans, uitweg.

Ik wil op het kanaal vissen in doorzichtige zakken laten drijven. De vissen ervaren het water in de zak als hun veilige schone thuis. De vissen gebruiken ook niet de vrijheid van het kanaal en leven in hun eigen Utopia. Zij symboliseren de mensen in de Piushaven.

Uiteindelijk zullen een aantal van de zakken open gaan of oplossen. De vissen verlaten dan hun veilige schone thuis en verruilen dit voor de vieze grote gevaarlijke onbekende Puishaven. Door dit te doen, doorbreken ze een angst en zullen zij vrij zijn.

In elke zak bevindt zich één vis. Het aantal vissen is afhankelijk van het budget. Het soort vissen is nog niet bekent.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.