Algemene Informatie

Op dit moment is het drie maanden durend project MAKING THE CITY van de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg bezig. De studenten zullen projecten in de stad uitvoeren met de mogelijke participatie van bedrijven en bewoners.

DE MAKER in de kunsten wordt op terreinen van stedelijke ontwikkeling dikwijls grote ambities toegedicht, soms uitdagend, soms pretentieus, maar altijd ingegeven door optimisme en ondernemerszin. Creatieve broedplaatsen, arts in residence of kunstenaars in gebiedsontwikkeling zijn kansen voor de kunst en de kunstenaar tot nieuwe ontwikkelingen en emplooi.

MakingTheCity verwijst naar kansen en verantwoordelijkheid. Voor de ‘creatieven’, de makers, een aansporing en uitdaging om de kunsten niet buitenspel te laten zetten maar te zien als een opwindende katalysator van stedelijke en maatschappelijke processen. Het project biedt perspectieven en mogelijkheden, voor de student en zijn toekomst.

Voor aanvullende informatie over MakingTheCity belt u met Jan Grolleman: +316 107 46 999.

Op deze site is het proces van studenten te zien in de vorm van een blog. Dit blog updaten de studenten zelf en is te zien aan de rechterzijde van MakingTheCity.nl.
De balk aan de linkerzijde voorziet in overige informatie omtrent het project. Hier zijn binnenkort foto's, films en tweets te vinden. Onderaan kunt u spoedig de geposte berichten per deelnemende student bekijken.


Deze site is gemaakt door Alan Boom. Voor vragen hierover mailt u naar a.boom @ fontys.nl