maandag 4 april 2011

We build this city

Zo, even een post namens mij en mijn locatiegenootjes Arantja en Marlou.
Ik wil even een update geven over de samenwerkingsopdracht van vorige week.
We hadden met z'n drieen eerst het plan om ons te gaan richten om een ding wat ons rondom de piushaven heel erg opviel en dat waren alle bouwketen die overal staan. We wilde (om de link met het schoolse/kinderlijke te houden) een bouwpakket gaan maken voor de piushaven. We hadden grootse plannen over de dingen die er in moesten komen. Het doel was dat mensen hun eigen piushaven konden samenstellen van het begin tot het eind. Dus met keuze van bouwketen, bouwvakkers etc. (we hadden al foto's van de betreffende bouwvakkers). Maar tot onze grote teleurstelling kwam de grote boze wolf Alan ons vertellen dat dit niet helemaal precies de bedoeling van de opdracht was zeg maar. We moesten ons meer richten op de directe omgeving van onze locatie, het lourdesplein dus. We zijn ons toen gaan richten op de geschiedenis en de toekomst van het plein. We wilde hier een samensmelting van maken en dat hebben we gedaan middels een simpele/kinderlijke animatie (natuurlijk gerelateerd aan de school waar we aan het werk waren).
Vroeger heeft er op het plein een kerk gestaan maar deze is in 2007 afgebrand. De kerk werd de laatste jaren nog maar amper gebruikt en daarvoor werd ie eigenlijk alleen nog maar gebruikt voor gezelschappen of projecten (niet meer echt als kerk dus. Dit had te maken met het afnemende katholicisme). In de toekomst komen er op het plein allemaal appartementen te staan. Deze nieuwe gebouwen worden in een beetje een industriële stijl gebouwd om terug te relateren aan Tilburg textiel stad (denk aan puntige daken). Dit waren de hoofdzaken die we in de animatie wilde verwerken.
We vonden het alleen te saai om alleen zomaar een animatie te maken, en dus zijn we ook na gaan denken over de presentatie. We kwam hierbij uit op een koffer. Een koffer staat voor oud, reizen, meenemen en herinneringen. Dit waren dingen die we erg bij het thema van oud en nieuw vonden passen aangezien er mensen verhuizen, daar herinneringen blijven houden, hun spullen meenemen naar een andere plek, maar er ook nieuwe mensen komen te wonen straks. Omdat we ook moesten denken aan hoe bestemmingsplannen vaak gepresenteerd worden hebben we gekozen voor een zakenkoffertje. Alsof de plannen een soort van onthuld worden. We wilden eerst marlou ook nog in een mantelpakje het plein op laten lopen met die koffer en dat ze die dan voor de groep open zou doen en het filmpje zou presenteren, maar hier hebben we later toch maar van af gezien.
Zie hieronder het eindresultaat genaamd 'we build this city'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.