donderdag 14 april 2011










Ik heb dit stuk geschreven over een ander project waar ik mee bezig was, omdat ik ten tijde van de opdracht mijn plan voor MTC nog niet duidelijk had.

Opdracht 1 Making the City week 13 ARTCODE + DOCENTOPL.

- Beschrijf van recent beeldend werk uit het project

- In woord, max 200. Goed aan de limiet gehouden.

- Doelgroep: geinteresseerde kunststudent, die jouw werk nog niet heeft gezien. Beeldend redelijk duidelijk beschreven (posters)

- Hoe spreek je deze doelgroep aan en pas je je taalgebruik erop aan? Iets te zakelijk.

- Inhoud: belangrijkste elementen van je werk wat is kenmerken voor jouw werk/ je handschrift? Ben je vaker geinteresseerd in zeven zonden?

- Boodschap: wat wil je graag vertellen? Komt niet geheel duidelijk naar voren.

- Op welke manier je je doelgroep aan wilt spreken? Door interessante en uitdagende posters. Maar hoe in woord?

- Beschrijf het op een manier, die past bij jou als persoon zie opm. onderaan.

Eline de Jong ARTCODE 3

Ik ben momenteel bezig met de promotie van een interdisciplinaire voorstelling van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In deze voorstelling gaan alle verschillende academies binnen de school samenwerken aan één grote voorstelling. Het is de bedoeling dat het een interactieve voorstelling wordt waarin dans, muziek, beeld en circus samenkomen tot een groot geheel. Samen een performance o.i.d.? De voorstelling is gebaseerd op het stuk die sieben Todsunden van Bertold Brecht en Kurt Weill uit 1933. De nieuwe benaming voor het stuk van Fontys is zeven zonden, zeven heerlijkheden. De ‘zeven zonden’ komen voort uit het katholicisme. Zakelijke beschrijving. In de bijbel staat hierover dat dit slecht is, maar bij het stuk van de FHK (fontys hogeschool voor de kunsten) wordt juist de grens opgezocht van of het een zonde of een heerlijkheid is. Je geeft achtergrond informatie, is prima vormt context. Met de promotie hebben een medestudent en ik en een medestudent ons ook gericht op deze grens. We zijn geïnspireerd door Anthon Beeke voor het provocerende gedeelte (concept)want? en door Erwin Olaf want? voor het beeld. We hebben er om budgettaire redenen voor gekozen om 3 zondes uit te gaan voeren voor de posters. We hebben gekozen voor Jaloezie, Lust en Vraatzucht die drie want? , en hierbij hebben we middels het concept geprobeerd een reactie op te wekken bij de kijker.

Geen beeld nodig bij de tekst. Uitleg moet zo helder zijn dat beeld onnodig is. Je hebt helder beschreven, beetje zakelijk wel. Juist jouw keuze m.b.t. kunstenaars en bepaalde zonden, kunnen het verhaal iets persoonlijker maken (terwijl het dan toch informatief blijft). Dan wordt het iets meer een tekst die bij jou past. Deze tekst moet op het blog komen te staan, dus je begrijpt dat het iets handiger was geweest als je een stukje had geschreven over je verhaal (boek, oude foto’s, gesprekken ouderen, etc.)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.