donderdag 31 maart 2011

Collecting the city

Onze locatie heeft twee kanten (ook letterlijk). Aan de ene kant is een bouwterrein waar ze continu bezig zijn, met zagen, hakken en boren. Aan de andere kant kijken we uit over het water en de natuur. Dit hebben we in de opdracht van deze week (Collecting the city) proberen samen te brengen. Hieronder staan foto’s van de ontwikkeling van ons werk, wat we morgen (1 april) laten zien aan onze medestudenten en docenten.  1 opmerking:

 1. Hoi Evelien,

  Bij deze mijn feedback van assignment 1. Ik zet hem onder je bericht van 31 maart, omdat ik je tekst zelf op het blog niet kan vinden. Groeten Renee

  Analyseren van eigen werk – week 12, 13

  Je hebt onlangs een start gemaakt met het project Making the City. Je denkproces is op gang gezet, dat beeldend werk uit je handen zal voortbrengen. De stad en het water voeden dit proces.

  Beschrijf het werk waar je nu mee bezig bent (beeldend) door middel van woorden (tekstueel). Gebruik hiervoor maximaal 200 woorden. Schrijf de tekst alsof je je werk uitlegt aan een studiegenoot, die jouw werk nog niet heeft gezien. Noteer voor jezelf eerst, wat de belangrijkste elementen zijn van je werk en wat je graag wilt vertellen. Noteer daarnaast, op welke manier je je doelgroep aan wilt spreken en welke rol taalgebruik daarin speelt. Beschrijf het op een manier, die past bij jou als persoon. Stuur deze tekst voor donderdag 31 maart naar r.lievens@fontys.nl. Je ontvangt hier in de week erna een persoonlijke feedback via de mail.

  Uitwerking
  Beschrijving werk Evelien Vreeling

  Het werk is een foto. Op deze foto staat een naakt menselijk lichaam, je kijkt op de rug.Het lichaam staat centraal op de foto.De persoon is afgesneden, je ziet vanaf de heupen tot het hoofd. Vreemde zin? De persoon staat iets voorovergebogen, hierdoor kijk je op het achterhoofd. De haren van de persoon zitten in een knotje, je kunt niet duidelijk zeggen of het een man of een vrouw is. Duidelijk beschreven (ik ken het beeld niet en krijg er toch een duidelijk beeld bij) Het vervreemdende van deze foto is dat de persoon geen armen heeft, deze zijn in ieder geval niet zichtbaar. Hier wordt het ineens spannend. In plaats daarvan zitten er twee grote ‘driedimensionale’ weefsels van beige stof. De weefsels zijn geweven in een grof schaakbordpatroon. Ze hangen als stompjes van de armen over de twee schouderbladen. Het linker weefsel staat in een punt omhoog. Het rechter weefsel hangt in een punt en steekt naar de toeschouwer uit. Dit alles gebeurt voor een grijze neutrale achtergrond, er is niks anders aanwezig dan de persoon. Je tekst is heel erg beschrijvend (zie de teksten op de website beeldomschrijvend bij ‘soorten teksten’). Mag iets meer ‘van jou’in (iets te zakelijk).

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.