donderdag 21 april 2011

Safety First

PDF projectplan 4, Safety First

Idee

Op een sociale en fylosofische wijze bezoekers van de Piushaven zich minder onveilig laten voelen door middel van beeld en tekst.

Analyse

's Nachts voelde ik dat de Piushaven gevaarlijk aanvoelt. In de soundscape die ik heb gemaakt voel je wanneer je vanuit de stad de natuur in komt een soort ontspanning; je voelt je meer op je gemak.
De Piushaven wordt een park, dus ik heb grote parken onderzocht, en ik kwam erachter dat een park meer is dan natuur. Er is van alles te doen en er is cultuur. Het zijn plekken om te ontspannen en tot rust te komen.

Beeldplan

Op twee locaties van het havengebied ga ik beelden en teksten plaatsen. Denk bij beelden aan posters en teksten die de veiligheid zullen vergroten en mensen aan het denken zetten.
Locatie 1: De parkeerplaats aan de Koopvaardijstraat, tegenover coffeeshop Africa. Dit is de muur van een huis grenzend aan deze parkeerplaats. Hierop zal met een lichtslang een woord geschreven worden dat zo overdag en 's nachts te lezen is.
Locatie 2: Bushalte bij basisschool Fatima en buurthuis De Twern. Hier komen twee posters van abri-formaat in het bushokje te hangen. Hierop zullen twee verschillende afbeeldingen met tekst te zien zijn, die bij elkaar, en locatie 1 passen.
Er worden eventueel meerdere posters geplaatst in bushaltes in dit gebied en in de bussen die deze route rijden, zodat veel mensen dit zullen zien, en de associatie zullen leggen met het Piushavengebied.
Zo word je er steeds aan herinnerd als je er langs komt en is het op beide doelgroepen gericht: de bewoners én het uitgaanspubliek ’s nachts.
Hier laat ik het publiek op reageren door ze de mogelijkheid te geven om te twitteren met een bepaalde hashtag (hashtag=#, en is een soort label), zodat ook te pijlen is of en hoe bezoekers van de haven reageren op de beelden.

Commentaar

Maggy Voorsluijs:
  • Hou het simpel, om je doel te bereiken hoef je veel (van je vorige plan) niet te doen.
  • Het begrip bescherm is een erg sterk woord, filosofisch, kijk zoek naar nog meer van zulke teksten. Dat kan gaan vanuit verrassing. Kijk eens naar Jan Fabre, en Joseph Kozuth.
  • Zorg er voor dat alles bij elkaar past, die eerste poster die je had gemaakt had niks te maken met met de tekst. Dat moet samen één geheel worden
  • De reacties die je in je eerste plan kreeg en gebruikte kun je op een andere manier toepassen in 2 fasen, eerst beelden laten zien, dan mensen op de een of andere manier erna te laten reageren. Geef ze die mogelijkheid.


1 opmerking:

  1. Cruciaal of je met tekst alleen wilt werken of tekst/beeld. Het eerste eist veel concentratie van maker en kijker, maar hierdoor wel groter impact. Tekst/beeld gaat gemakkelijk op in bestaand beeldaanbod.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.